Autors Hi ha 355 autors

per pàgina
Mostrant 321 - 330 de 355 elements
  • Thiesse, Anne-Marie

    Anne-Marie Thiesse és directora d’investigació del Centre National de la Recherche Scientifique. Va estudiar a l’École Normale Supérieure de París i va obtenir un doctorat a la Universitat París III-Sorbonne Nouvelle i un doctorat d’Estat de la Universitat de Lió-II. S’ha especialitzat en història cultural i ha estudiat els hàbits populars de lectura a la França de l’inici del segle XX: Le Roman du Quotidien. Lecteurs et lectures populaires à la Belle Epoque (París:1984, reeditat el 2001). Així mateix, ha estudiat el regionalisme francès al segle XX, sovint negligit per una historiografia —la francesa— massa «centralista». És autora d’Ecrire la France. Les mouvements régionalistes de langue française de la Belle Epoque à la Libération (París:1991). S’ha interessat pel paper que va jugar el regionalisme en l’ensenyament republicà a França: Ils apprenaient la France (París:1998). Arran de la publicació del seu llibre La Création des identités nationales, Europe, XVIII°-XX° siècle (París:1999), els seus treballs de recerca més recents se centren en la qüestió de les identitats nacionals i de la identitat europea.

  • Toledo, Lourdes

    Lourdes Toledo (València, 1970) és periodista i escriptora. Compta amb una prolongada trajectòria en l’ensenyament, tant de persones adultes com en altres nivells. Durant tres anys fou professora de Primària a Nou Mèxic, als Estats Units. Actualment col·labora amb el CEFIRE com a formadora del professorat. En l’àmbit del periodisme, escriu en diaris i en publicacions especialitzades com ara eldiario.es, La Veu del País Valencià i les revistes L’Avenç, Caràcters, Turia i La Veu dels Llibres, entre altres. Escriu crítica literària des de fa més de vint anys i ara com ara col·labora amb À Punt ràdio. És autora dels llibres Oficis valencians (Bromera, 2008), Amèrica endins (Bromera, 2019, XX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta) i La inquietud, dietari 2017-2019 (Pagès, 2021, Premi d’Assaig Josep Vallverdú 2020).

  • Torra Prat, Ricard

    Ricard Torra i Prat (Sant Joan de Vilatorrada, 1989) és Alexander von Humboldt Fellow a la Ludwig-Maximilians-Universität de Munic i membre de l’equip encarregat de la transcripció dels processos de les Corts catalanes d’època moderna. Va cursar la llicenciatura d’Història i el Màster d’Història de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquesta universitat es doctorà amb una tesi dedicada a la Visita del General de Catalunya, la qual el portà a fer una estada de recerca a la Universitat de Warwick. Ha publicat en diverses revistes d’història, com també ha participat en diverses obres col·lectives. Actualment investiga el concepte de corrupció política a la Catalunya baixmedieval i moderna i la influència que tingué en el procés de creació de l’Estat modern.

Mostrant 321 - 330 de 355 elements