La sang del cel Ampliar

La sang del cel

978-84-18618-22-2

Novetat

La sang del cel

Traducció Susanna Fosch 

324 pp./ 2022

Més detalls

18,00 €

Més informació

Aquesta història d'una ciutat soterrada i d'un home la fugida i la derrota del qual esdevenen l’única pàtria, va ser simplement viscuda o imaginada per un poeta assedegat de somnis cruels?

A través de terrenys erms, viles cremades, presons i vells molins plens de carn impacient, a través de planes i de muntanyes situades als confins de la terra, en algun lloc d'una Ucraïna que només és una Ucraïna de llegenda, Piotr Rawicz aconsegueix reconstruir, a un ritme salvatge, l'univers al·lucinant de la persecució nazi, descriure el mecanisme de l'extermini d'un poble.
L'amor inflexible que habita una nena tísica i que demostra ser més poderós que la tortura, els suïcides que a l'altre món entren d’ofici en un club aristocràtic, els últims pensaments d'un escarabat quan veu que una bota gegant és a punt d’abatre’s sobre la seva fina cuirassa... aquests són alguns dels elements del paisatge humà o extrahumà que, impregnats d'humor negre, sorgeixen d'aquest llibre extraordinari.

Piotr Rawicz neix a Ucraïna el 12 de juliol del 1919, un cop passada la guerra civil. Estudia dret i llengües orientals. El 1941, amb la invasió alemanya, fuig a Polònia. Amaga els seus orígens jueus, però és detingut per la Gestapo i deportat com a presoner polític a Auschwitz. Alliberat el maig del 1945, es casa, treballa de periodista i emigra a França el 1947. Reprèn els estudis i fa de corresponsal diplomàtic de diaris estrangers. La sang del cel, única novel·la seva, és escrita directament en francès.
Piotr Rawicz se suïcida el maig del 1982, mesos després de la mort de la muller.

Opinions

Actualment no hi ha ressenyes de clients.

Escriviu una valoració

La sang del cel

La sang del cel

La sang del cel

Traducció Susanna Fosch 

324 pp./ 2022