Noves glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana Ampliar

Noves glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana (2a edició)

978-84-18618-29-1

Novetat

Noves glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana

2a edició revisada/ 2022 / 490 pp.

Més detalls

In Stock

25,00 €

Més informació

Pròleg de Salvador Cardús

Per què una majoria de valencians se senten molt allunyats de Catalunya i dels catalans? Per què la societat valenciana presenta un dels índexs més alts d’espanyolisme? Com hi ha influït l’anticatalanisme? Fins a quin punt ha esdevingut hegemònic i ha condicionat els principals partits polítics? Quin paper ha tingut el «blaverisme» en la conformació de la identitat valenciana actual? Tot i que s’infravalorà durant la transició democràtica —cosa de «quatre gats», en deien—, al capdavall va condicionar el sistema polític valencià d’una manera decisiva. Aquest assaig, resultat de la tesi doctoral «L’anticatalanisme al País Valencià: identitat i reproducció social del discurs del ‘blaverisme’», ofereix didàcticament un panorama des de les ciències socials per fer entendre les complexes relacions entre el País Valencià i Catalunya i entre els mateixos valencians. Així s’estudia —sense caure en explicacions simplistes— la reeixida penetració social d’aquest regionalisme anticatalanista gràcies, entre d’altres, a influents mitjans de comunicació, a una particular estructura associativa, a la instrumentalització de símbols, festes, rituals i identitats prèvies, així com també al regionalisme banal de la Generalitat Valenciana. L’autor reflexiona sobre les claus d’aquest procés i analitza els principals trets d’aquest discurs populista, conservador, regionalista, anticatalanista i espanyolista.

«Noves glòries a Espanya és moltes coses alhora, i totes bones.»

Salvador Cardús

 

«El principal mèrit de Noves glòries consisteix en el fet que tracta molt seriosament, però no sense tocs ben apropiats d’ironia, un moviment que ha estat reduït a vegades a ‘un simple aplec d’indocumentats i d’analfabets’.»

Henry Ettinghausen

 

«Flor n’obté una anàlisi intel·ligent, un exercici modèlic de sociologia històrica, política i dels moviments socials; amb tots aquests ingredients es cuina una plat exquisit perquè és bo i perquè qui el tastarà es nodrirà d’un millor coneixement de la realitat.»

Joan F. López Casasnovas

 

«Vicent Flor és autor de l’assaig més abraçador i valuós sobre el tema.»

Jesús Peris

 

«Són molts els encerts de l’estudi. Moltes les observacions originals que conté.»

Vicent Sanchis

 

«Cal remarcar, entre els nombrosos encerts de l’obra de Flor, la caracterització del blaverisme com una forma de regionalisme espanyolista de resultats desastrosos per a la societat valenciana.»

Pau Viciano

 

Opinions

Actualment no hi ha ressenyes de clients.

Escriviu una valoració

Noves glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana (2a edició)

Noves glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana (2a edició)

Noves glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana

2a edició revisada/ 2022 / 490 pp.