Josep Termes i el catalanisme popular Ver más grande

Josep Termes i el catalanisme popular

978-84-18618-19-2

0,00 €

Más

DESCARREGAR

El professor Josep Termes va morir el 9 de setembre de 2011. El 2021 se’n va complir el desè aniversari i per això la Càtedra de la Universitat de Barcelona que porta el seu nom va organitzar, conjuntament amb l’Ajuntament de la Fatarella, una jornada commemorativa. L’acte continuava la tradició, iniciada el 2012, de celebrar les Jornades Josep Termes al poble d’on era originària la seva família materna i on ell hi tenia casa i hi passava els estius. El present llibret, que és el primer de la nova col·lecció «La rosa de foc», coeditada per la Càtedra i l’Editorial Afers, aplega els textos de les conferències pronunciades per Josep-Lluís Carod-Rovira Jordi Casassas Ymbert. L’antic dirigent d’ERC i assagista se centra a explicar l’impacte del catalanisme popular en la teoria política de l’independentisme, mentre que el catedràtic emèrit i president de la Universitat Catalana d’Estiu aporta la visió historiogràfica sobre el significat de la formulació que Termes va fer dels orígens populars del catalanisme, a partir de l’anàlisi històrica, per replicar a qui, des de la politicologia, reproduïen els vells esquemes interpretatius de l’estalinisme sobre els orígens burgesos de tots els nacionalismes.

Josep–Lluís Carod–Rovira (Cambrils, 1952)

Llicenciat en filologia catalana. Autor d’una quinzena de llibres d’assaig polític i històric ("Història del protestantisme als Països Catalans", 2014, "La passió italiana", etc.), ha estat vicepresident de la Universitat Catalana d’Estiu, president de l’Institut Ramon Llull i director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra des de 2011 fins a la seva jubilació, el 2019. Ha guanyat el premi El Temps de Periodisme i l’Octubre de narrativa. Conferenciant i articulista, milità al PSAN durant el franquisme i a ERC fins al 2011. Ha estat conceller en cap i vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, així com diputat al Parlament de Catalunya.

 

Jordi Casassas Ymbert (Barcelona, 1948)

Professor emèrit de la Universitat de Barcelona. Ha estat president de l’Ateneu Barcelonès (2014–2021) i és president de l’equip rector de la Universitat Catalana d’Estiu. Va ser director de la Càtedra Lluís Companys de Drets Humans de la UB i Comissari de l’Any del 150è aniversari del retorn de la Universitat a Barcelona (1987). Va codirigir amb Josep Termes la Biblioteca dels Clàssics del Nacionalisme Català (1983–1994). Des de 1990 és investigador principal del Grup d’Estudis d’Història de la Cultura i dels Intel·lectuals i director de la revista Cercles d’Història Cultural. Autor de nombrosos treballs, la seva darrera obra és "Pervivència de Catalunya. La formació de la societat catalana i de les seves identitats a l’època contemporània" (Afers, 2020).

Reseñas

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escribe tu opinión

Josep Termes i el catalanisme popular

Josep Termes i el catalanisme popular

Descargar