0010010
Discurs de Carlo Ginzburg en rebre el premi Salento: «De la comèdia a ‘El príncep’»
Advertencia: ¡Últimos artículos en inventario!
Disponible el:
Avui, seguint amb la «norma» que ens hem imposat mentre dure el confinament, deixem en obert un altre article que vam publicar a les pàgines 79-80 del número 26 (2002) de la revista «El Contemporani. Arts. Història. Societat». Es tracta del fragment d’un discurs que l’autor va pronunciar en rebre el premi Salento, amb el títol «De la comèdia a ‘El príncep’».
El 21 de setembre de 2002, l'historiador Carlo Ginzburg va rebre el prestigiós premi Salento. Durant la cerimònia a Lecce (Itàlia), va dedicar el premi al seu amic Adriano Sofri (1942), fundador i exlíder del moviment Lotta Continua, tancat a la presó, pel seu criteri independent i pel seu coratge. Ginzburg va exigir que, el més aviat possible, el Tribunal Superior de Justícia d'Estrasburg prengués una resolució sobre el cas de Sofri. El «pare» de la microhistòria lliurà l’import del guardó (15 mil euros) a Liberi Liberi, una organització combativa que lluita a favor de Sofri. Ginzburg va pronunciar un discurs sobre Maquiavel i la seva obra, una part del qual vam reproduir amb els permisos corresponents, en traducció d’Ángeles Rojo.
Carlo Ginzburg (1939) és actualment un dels historiadors més rellevants que va posar en valor els estudis de microhistòria. La seua obra és extensíssima. El seu primer llibre més rellevant fou «El formatge i els cucs: El cosmos d'un moliner del segle XVI)», on estudià les creences herètiques del moliner, Menocchio, de Montereale Valcellina.
No hay reseñas de clientes en este momento.