Autors Hi ha 371 autors

per pàgina
Mostrant 101 - 120 de 371 elements
  • Cortès, Guillem

    Guillem Cortès és fill de Sueca i enamorat de Mallorca, on viu fa més de vint anys. Professor de filosofia, a la tesi de llicenciatura sobre Ortega y Gasset i la filosofia de la tècnica barreja textos argumentals i textos literaris amb la mateixa intenció: obrir el pensament. Astorat pel silenci i la violència de la guerra del 36, en les tornades al seu poble, investiga, interroga, pensa i escriu el seu primer llibre, literatura de no-ficció, veritat viscuda, sobre el terror i l’espera, Un estiu devastador, que ara teniu a les mans.

  • Cuscó i Clarasó, Joan

    Joan Cuscó i Clarasó (Vilafranca del Penedès, 1971) és doctor en filosofia i un acreditat musicòleg. Membre de les societats de filosofia i de musicologia de l’Institut d’Estudis Catalans, és sotsdirector i responsable de recerca de les Aules de Música Tradicional i Popular del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, conservador de l’Arxiu Musical de Vinseum i coordinador a Els Juliols de la Universitat de Barcelona. Des del 1989 ha publicat nombrosos articles en revistes especialitzades i una trentena de llibres sobre filosofia, música i etnografia. A Francesc Pujols, li ha dedicat dos llibres: Francesc Pujols i Morgades. El filòsof heterodox (2008) i Francesc Pujols i la filosofia (2012). També és autor de Tiempo y música (1999), juntament amb Josep Soler, Francesc Xavier Llorens i Barba i el pensament filosòfic a Catalunya (1999), Rodolf Llorens i Jordana. Més enllà del Noucentisme (2002), Filosofia i consciència. Francesc Xavier Llorens i Barba (2010) i Apunts d’estètica. Pau Milà i Fontanals (2011), entre d’altres.

  • Di Giacomo, Giuseppe

    Giuseppe Di Giacomo és un filòsof i assagista italià de renom internacional, catedràtic d’estètica de la Universitat La Sapienza de Roma. Ha estat director del museu d’art contemporani d’aquesta universitat. En particular, s’ha ocupat de la relació entre estètica i literatura i de la relació entre aquestes disciplines i les arts figuratives. Entre les seues publicacions destaquen: Dalla logica all’estetica. Un saggio intorno a Wittgenstein (1989), Icona e arte astratta. La questione dell’immagine tra presentazione e rappresentazione (1999), Estetica e letteratura. Il grande romanzo tra Ottocento e Novecento (1999, traduït al castellà i al rus); Introduzione a Paul Klee (2003), Narrazione e testimonianza. Quattro scrittori italiani del Novecento (2012), Malevič. Pittura e filosofia dall’Astrattismo al Minimalismo (2014, traduït al rus), Fuori dagli schemi. Estetica e arti 
    figurative dal Novecento a oggi (2015, traduït al castellà), Arte e modernità. Una guida filosofica (2016), Una pittura filosofica. Antoni Tàpies e l’Informale (2016) i Nietzsche e l’eterno ritorno (2016).

  • Domínguez, Martí

    Martí Domínguez és escriptor i articulista, a més de doctor en biologia, professor titular de periodisme de la Universitat de València i director de la revista Mètode. Escriu per a diferents mitjans de comunicació. Una part dels seus articles està aplegada als reculls Peiximinuti, Bestiari, Veus de ciència i Històries naturals. Com a novel·lista, és autor de Les confidències del comte de Buffon, El secret de Goethe, El retorn de Voltaire, El fracassat (on novel·la la vida de Paul Cézanne), La sega i L’assassí que estimava els llibres, una crítica mordaç del món universitari i burgès valencià. Com a assagista, és autor d’El somni de Lucreci. Una història de la llibertat del pensament. També ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seua tasca com a director de Mètode.

  • Duras, Marguerite

    Marguerite Duras (Gia Định, 1914-París, 1996) és una de les escriptores i cineastes europees més influents de la segona meitat del segle XX. Amb cinquanta-sis llibres —entre novel·les, reculls periodístics i obres de teatre—, dinou pel·lícules i una desena de guions cinematogràfics, així com una vasta producció en el camp televisiu, escassament coneguda, Duras manté el seu estatus d’autora de culte, si bé al mateix temps, sobretot a França, continua sent una veritable icona popular. [Valentín Roma]

  • El Contemporani

    0 productes

  • Escandell, Natxo

    Natxo Escandell Garcia (Carcaixent, 1988) és doctor en història contemporània per la Universitat de València i actual­ment professor de secundària. La seua tasca investigadora gira entorn del valencianisme polític durant la segona meitat del segle XX i sobre les identitats nacionals contemporànies. Ha realitzat una estada a la London School of Economics amb l’historiador Paul Preston. Sobre les identitats lligades a la nació ha publicat diferents articles (Saó, La Directa, Levante, La Veu del País Valencià) i capítols de llibres especialitzats en la matèria (Afers), a més de participar en congressos tant estatals com internacionals. En 2021 publicà el llibre Cartes a Olivier: I tu què feies per ser antifranquista?, dirigit a adolescents, on tracta la qüestió de la memòria, la cultura i el País Valencià a través de la figura de l’activista Didín Puig.

  • Espino López, Antoni

    Antoni Espino López (Còrdova, 1966) és catedràtic d’història moderna de la Universitat Autònoma de Barcelona, especia-litzat en història de la guerra. Publicà el 1999 la seva tesi doctoral Catalunya durante el reinado de Carlos II. Política y guerra en la frontera catalana (1679-1697). Entre els llibres que ha escrit destaquen Guerra y cultura en la Época Moderna. La tratadística militar hispánica de los siglos XVI y XVII (2001), Los gobernadores de Ibiza en el siglo XVII, que va rebre el premi Vuit d’Agost (2005), Guerra, Fisco y Fueros. La defensa de la corona de Aragón en tiempos de Carlos II, 1665-1700 (2007), Atlas Histórico del Colonialismo (2009) i Guerra y defensa en la Mallorca de Carlos II, 1665-1700 (2011). És autor de l’edició crítica de les obres de Bernardino Barroso i Francisco Núñez de Velasco.

Mostrant 101 - 120 de 371 elements