Pere Maria Orts i Bosch. Mirades al passat, memòries del present Ampliar

Pere Maria Orts i Bosch. Mirades al passat, memòries del present

978-84-18618-06-2

Novetat

Pere Maria Orts i Bosch. Mirades al passat, memòries del present

258 pp. 2021

Més detalls

18,00 €

Més informació

Enguany es commemora el 100 aniversari del naixement de Pere Maria Orts i Bosch (1921-2015), un dels més il·lustres membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Si amb la publicació de Per la memòria històrica dels valencians (2006) vam voler reunir en forma d’homenatge les seues contribucions principals a la història del Regne de València, ara, amb Pere Maria Orts i Bosch. Mirades al passat, memòries del present, volem expressar-li la nostra gratitud pel seu valuós llegat espiritual i material. Un reconeixement que la societat valenciana no li ha retut tant com es mereixia. El present llibre és una mínima contribució a reparar un gran deute. Antoni Ferrando prou que ho ha remarcat en l’estudi que encapçala el llibre, on ha destacat les principals aportacions de Pere Maria Orts a la recuperació de la personalitat valenciana. El llibre s’estructura en dos parts. La primera, titulada «Mirades al passat», arreplega alguns dels estudis més emblemàtics del nostre autor sobre personatges i esdeveniments històrics del Regne de València. La segona, titulada «Memòries del present», dona a conéixer un treball rigorosament inèdit: l’entrevista que el Sr. Orts concedí a Antoni Ferrando l’any 2004, en què revela els fets més destacables de la seua trajectòria biogràfica, les seues principals preocupacions intel·lectuals i la seua visió del món actual.

 ( Del pròleg de Ramon Ferrer Navarro)

Pere Maria Orts i Bosch

(València, 1921-2015), advocat, membre de l’AVL (2001-2015), ha dedicat la major part de les seues investigacions a la història del Regne de València en obres com "Alicante. Notas históricas" (1971), "Història de la senyera del País Valencià" (1979) i "Per la memòria històrica dels valencians" (2006). Ha rebut el Premi de les Lletres Valencianes, la Medalla d’Or del CVC, l’Alta Distinció de la GV i la Medalla de l’AVL.

  

Antoni Ferrando i Francés

Catedràtic emèrit de la Universitat de València, pertany a l’IIFV, a l’IEC, a l’AVL (2001-2021) i a la RABLB. S’ha especialitzat en història de la llengua, història de la cultura i edició de textos, amb obres com Consciència idiomàtica i nacional dels valencians (1980), "Els certàmens poètics valencians" (1983), "Història de la llengua catalana" (amb M. Nicolás, 2011) i "Fabra, Moll i Sanchis Guarner" (2019).

Opinions

Actualment no hi ha ressenyes de clients.

Escriviu una valoració

Pere Maria Orts i Bosch. Mirades al passat, memòries del present

Pere Maria Orts i Bosch. Mirades al passat, memòries del present

Pere Maria Orts i Bosch. Mirades al passat, memòries del present

258 pp. 2021