No hi ha productes
Els preus són sense impostos inclosos
Antoni Martí Monterde (Torís, 1968) és professor de teoria de la literatura i literatura comparada a la Universitat de Barcelona, on dirigeix el Grup de Recerca Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu i el Màster Barcelona-Europa. També dirigeix la col·lecció «Figura», a Edicions de la UB, en què va aparèixer Joan Fuster. Figura de temps (2012), un llibre editat per ell mateix i per Teresa Rosell Nicolás. A més d’articles sobre Walter Benjamin, Victor Klemperer, Josep Pla, Eugeni d’Ors, Santiago Rusiñol, Peter Altenberg, Joan Estelrich, Charles Maurras, entre d’altres, i edicions d’Ernst Robert Curtius i Stefan Zweig, ha publicat L’erosió (2001), un relat d’un viatge literari a l’Argentina. Com a assagista, cal destacar els següents llibres seus: J. V. Foix o la solitud de l’escriptura (1998), Poética del Café (2007), Un somni europeu. Història intel·lectual de la literatura comparada (2011), El far de Løndstrup. Assaig sobre la memòria moral dels espais (2015) i París, Madrid, New York: les ciutats de lluny de Josep Pla (2019), amb el qual va obtenir el Premi Joan Fuster dels Premis Octubre 2018.
Josep Lluís Martín Berbois (Sabadell, 1978) és doctor en història contemporània. És autor dels llibres Joan Llonch o l’oasi d’un catalanista sabadellenc (2005), Institut Sallarès i Pla. Forja de joves empresaris tèxtils des de 1947 (2006), Cartes en temps de guerra. Epistolari entre Miquel Carreras i Costajussà i Joan Llonch i Salas (1936-1938) (2007) i La Lliga Regionalista de Sabadell o l’ocàs d’un partit (1931-1945) (2008). Així mateix, ha participat en diverses obres col·lectives centrades en la Guerra Civil i la Transició a Catalunya. Ha publicat en revistes especialitzades com ara Afers, Els Marges, Revista de Catalunya, L’Avenç, Cercles, Serra d’Or o El Contemporani.
Josep Vicenç Mestre Nogué (Òdena, 1990) és el director fundador d’ECO, empresa dedicada a l’estratègia, la comunicació i l’oratòria per a institucions públiques, empreses privades i partits polítics. Professor associat a la UPF, ha impartit docència en oratòria i debat a graus i màsters de diverses universitats (UB, URL-Blanquerna, UOC, Tecnocampus Mataró, UdL, UIC, CEI i FUB-Manresa). Cal destacar el seu pas per tres conselleries (cap de gabinet a Economia i Hisenda, cap de relacions institucionals a Empresa i Coneixement, i assessor en comunicació en Vicepresidència) i pel Parlament de Catalunya (en Vicepresidència primera i en Presidència). És doctor en història per la UPF i premi a la millor tesi doctoral en català. També és graduat en Humanitats i en Ciències Polítiques i té el màster en Història del Món de la UPF.
Joan Francesc Mira (València, 1939) ha treballat amb Claude Lévi-Strauss al Collège de France de París. Ha estat Visiting Fellow a la Universitat de Princeton, professor degrec a la Universitat Jaume I i fundador del Museu d’Etnologia de València. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. És autor d’uns quaranta llibres, de ciències socials, assaig i narrativa, traducció de grans clàssics i divulgació. Ha rebut la Lletra d’Or, la Creu de Sant Jordi, el Premio Nacional de Traducción, diversos premis nacionals de la Crítica, la Medalla d’Or de la Ciutat de Florència, la Medalla de la Universitat de València i la Medalla d’Or de la Universitat Jaume I. És Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.
El Grup Mirmanda és un col·lectiu de persones que, des del 2009, ha esdevingut un grup d’estudi i reflexió sobre aquells temes que poden representar un pal de paller per al desenvolupament cultural i territorial de la societat. S’hi han afegit historiadors, historiadors de l’art, arquitectes, sociòlegs, filòlegs, economistes, editors, fotògrafs, filòsofs i molts altres que, tot reunint-se en diferents punts del territori, miren de realitzar una tasca de reflexió dinàmica, científica i pràctica. L’origen rau en la creació de la revista de cultura Mirmanda, la qual, des del nord del país i des de la seva creació el 2006, fa emergir temes i debats d’interès nacional i internacional. Els col·laboradors del Grup Mirmanda treballen diàriament per a estructurar, cohesionar i traspassar fronteres amb temes que interessen tant a Sueca, a Figueres, a Barcelona, a Perpinyà com en qualsevol país del món, amb una clara voluntat d’altaveu des de l’interior cap a l’exterior.