Llista de productes per autor: Vendrell, Salvador

Salvador Vendrell Grau naix la primavera de 1958 a Fortaleny a la Ribera Baixa del Xúquer. Ha viscut durant molt de temps a Sueca; ara, però, és veí de Riola. 

Es llicencia en Geografia i Història per la Universitat de València i en l'any 1980 s'incorpora al consell de redacció de la revista d'història Quaderns de Sueca del que també formaven part Manel Chaqués, Fermí Cortés, Josep Lluís Fos, Antoni Furió i Joan Fuster. En març de 1980 es publica el seu primer número on participa en dos articles. Un amb Salvador Carbonell: "Dades per a l'estudi de l'estructura social i econòmica de Sueca (1922)". I un altre, amb Francesc Capellino: "Riola: L'Estructura de la propietat agrària en la segona meitat del Segle XIX. (Un estudi d'història agrària)". En el número II, novembre de 1981, va fer la introducció, notes i documentació del monogràfic dedicat a les memòries de Matilde Gras: "Camilo Albert: Memòries de la viuda d'un sindicalista suecà". En el III, desembre de 1982, junt a Rafael Matoses, va publicar l'article: "Les transformacions de l'estructura de la propietat i de classe a la Vila i Honor de Corbera". Molt més recentment, en 2010, ha publicat una ressenya del llibre coordinat per Gustau Muñoz: Els reaccionaris valencians: La tradició amagada, publicat a la revista Afers. Full de recerca i pensaments. Resenya que es publicà també, en anglés, al vol. I del Journal of Catalan intellectual History-Revista d'història de la filosofia catalana (2011). 

En 1983 s'incorpora a l'ensenyament del valencià a l'Institut de Formació Professional d'Alzira i en el reciclatge del professorat en la Ribera del Xúquer. Col·labora en el Servei de Normalització Lingüística de la Universitat de València coordinant els cursos de Lingüística valenciana i la seua didàctica; com també en el Servei d'Ensenyament del valencià de la Conselleria d'Educació i Ciència, on ocupa la plaça de Cap de secció de promoció del valencià en l'ensenyament (1989). Actualment és catedràtic d'ensenyament secundari i dóna classes de l'assignatura de valencià a l'institut Joan Fuster de Sueca. 

S'ha dedicat molt de temps a l'estudi de la llengua i la literatura i ha publicat abundant material didàctic per a l'ensenyament del valencià, sobretot llibres de text per a secundària i batxillerat en editorials com ECIR, SM, Bruño, Tabarca i Oxford. Ha fet també actualitzacions dels clàssics com Curial i Güelfa (Bromera, 1993 ) i Espill, de Jaume Roig (Onada, 2015) i és coautor de l'adaptació d'Alí Babà i els quaranta lladres (Bromera, 1994) i Els viatges de Marco Polo (Bromera, 1995), així com ha traduït llibres de literatura infantil i juvenil per a Bruño. També és coautor de les biografies d'Ausiàs March, el poeta i el seu temps (Bromera, 1997) i la de Jaume I, el naixement d'un poble (Bromera, 1998). Des de l'any 2002 publica una columna setmanal –dilluns– al diari Levante-EMV. El 2011 ha publicat un recull d'aquestes columnes en el llibre Columnes de paper (Perifèric Edicions, 2011) i el 2016 n'apareix un segon recull, titulat Els dimonis que dicten (Afers, 2016). 

Té en marxa dos Blogs: un personal (Columna de paper) i un altre amb Jordi Boladeras i Lluís Valcàrcel (Catakumba). Ha guantat el premi de narrativa Ciutat de Sagunt de 2013 amb la novel·la Quan truquen de Matinada publicada a Onada Edicions (2014). 

Mostrant 1 - 1 d'un element
Mostrant 1 - 1 d'un element