No hi ha productes
Els preus són sense impostos inclosos
Vicent Baydal (València, 1979) és doctor en història medieval i ha estat investigador a l’Institut Universitari Europeu de Florència i al Corpus Christi College de la Universitat d’Oxford. Actualment és professor del Departament de Dret de la Universitat Pompeu Fabra. Especialitzat en història política, fiscal, militar i de les identitats, ha participat en nombrosos projectes d’investigació i conferències arreu d’Europa i ha publicat cinc llibres i una trentena d’articles acadèmics i capítols de llibre en diverses llengües. És membre de la Comissió Internacional per a la Història de les Institucions Representatives i Parlamentàries, de la Societat per a l’Estudi de les Croades i l’Orient Llatí i de la Societat Espanyola d’Estudis Medievals. El 2011 fou guardonat amb el Premi Ferran Soldevila de Biografia, Memòries i Estudis Històrics i el 2012 obtingué el Premi de la Fundació Raimon Noguera en Història Medieval. És conegut en el camp de la divulgació històrica pels seus llibres i freqüents articles en diaris i revistes d’àmbit valencià.
Ernest Belenguer i Cebrià (València, 1946) és catedràtic emèrit d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Al llarg de la seva carrera ha publicat llibres d’història moderna, i després de medieval. Caldria destacar València en la crisi del segle XV (1976), Ferran II ( 1999) o El Imperio Hispánico entre 1479-1665 (1995), com també Jaume I i el seu regnat (2008), Vida i regnat de Pere el Cerimoniós (2015) o Els Trastàmara (2019). Així mateix, ha dirigit obres de síntesi sobre territoris de la Corona d’Aragó i els seus regnes com són la Història del País Valencià (6 volums), la Història de les Illes Balears (2 volums, 2004), la Història d’Andorra (2005) i la Història de la Corona d’Aragó (2 volums, 2007). Al capdavall, Ernest Belenguer és un historiador d’ampli recorregut polivalent.
Nellie Bly és el pseudònim de la nord-americana Elisabeth Jane Cochran (1864-1922), que ha passat a la història com l’agosarada reportera que més va destacar dins del periodisme d’immersió, gènere en què els periodistes contaven els fets no només com a testimonis sinó també com a part de la notícia, fent-la pròpia i endinsant-se en ella, per a poder relatar els fets des d’una perspectiva marcadament personal. Moltes foren les ocasions en què Bly no dubtà a adoptar diverses màscares per tal de completar uns treballs d’investigació des d’unes perspectives més realistes i informades que denunciaren les xacres dels Estats Units de final del segle XIX i les primeres dècades del segle XX.
Jordi Bohigas i Maynegre (Girona, 1978) és doctor en història per la Universitat de Girona (2011) amb una tesi sobre les relacions entre la ciència i l’Església a la Catalunya contemporània, prèviament va ser becari de recerca i professor associat d’història contemporània a la UdG. És autor de diversos llibres sobre la guerra del francès a les comarques gironines. Posteriorment, ha escrit obres sobre la Guerra Civil i la Segona República també en l’àmbit local gironí: "Entre dictadures. Llagostera, 1923-1943" (beques Esteve Fa Tolsanas 2011 i 2012), "Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro (1936-1937)" (II premi Jordi Comas 2013 de Recerca local de l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro) i la biografia del qui fou ambaixador republicà a Bèlgica, "Salvador Albert. Literat i polític republicà al servei del país dels taps" (beca d’estudi President Irla 2015). Actualment es dedica a la investigació local, a la docència en un institut de secundària, i és professor d’història de l’Església a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona.
Boira Maiques, Josep Vicent (coord.)
Bosch, Alfred i Castro, Jaume (coords.)