No hi ha productes
Els preus són sense impostos inclosos
Josep Iborra (Benissa 1929-València 2011) es va llicenciar en dret i en filosofia i lletres, i es va doctorar en filologia romànica amb una tesi sobre Joan Fuster. Va ser subdirector de l’Institut de Ciències de l’Educació i membre del Servei de Normalització Lingüística de la Universitat de València. Va col·laborar com a crític literari en diverses publicacions periòdiques (Serra d’Or, L’Espill, Saó, El Temps, Reduccions, Caràcters, Revista de Catalunya i d’altres). Va publicar un llibre de narracions (Paràboles i prou, 1955; 2a edició ampliada, 1995) i diversos volums d’assaig literari com Fuster portàtil (1982, Premi d’assaig Joan Fuster 1982), La trinxera literària (1995), Confluèn-cies (1995), Inflexions (2004, VI Premi d’As-saig Mancomunitat de la Ribera Alta 2004), Breviari d’un bizantí (2007, 17è Premi Rovira i Virgili de biografies, autobiografies, memòries i dietaris), Humanisme i nacionalisme en l’obra de Joan Fuster (2012) i Fuster, una declinació personal (2014).
Joep Leerssen és catedràtic de literatura europea moderna a la Universitat d’Amsterdam i autor de nombroses monografies i ha editat treballs de gran abast dedicats a l’estudi cultural del nacionalisme, entre els quals Commemorating writers in nineteenth-century Europe: nation-building and centenary fever (codirigit amb Ann Rigney, 2014) i Imagology: the cultural construction and literary representation of national characters: a critical survey (coeditat amb Manfred Beller, 2007). Entre els seus projectes més destacats hi ha l’edició on line de l’Enciclopedia of Romantic Nationalism in Europe (ernie), l’obra multimèdia disponible més ambiciosa sobre l’estudi del nacionalisme a l’Europa contemporània. Una versió impresa d’aquesta ha aparegut sota el títol Enciclopedia of Romantic Nationalism in Europe (Joep Leerssen, ed., 2018, 2 vols.). En català ha publicat a la revista Afers (2017) l’article «El nacionalisme i el conreu de la cultura».
Arantxa Llàcer Martorell (Picassent, 1992) és filòloga i doctora en llengües, literatures i cultures i les seues aplicacions a la Universitat de València. La seua recerca se centra en l’estudi de textos memorialístics i historiogràfics d’època moderna, així com l’estudi de testimonis útils per a l’anàlisi de la història de la cultura moderna (pamflets, gojos, impressors, biblioteques i cercles culturals). Actualment és investigadora postdoctoral a la Universitat de València, on desenvolupa el projecte «Els impressors catalans de Lope de Vega», en col·laboració amb la Università di Trento i el grup de recerca Prolope de la Universitat Autònoma de Barcelona.