Autors Hi ha 384 autors

20
per pàgina
Mostrant 281 - 300 de 384 elements
  • Puig Vallverdú, Guillem

    Guillem Puig Vallverdú (la Selva del Camp, 1989) és historiador al Centre d’Estudis Sobre Conflictes Socials de la Universitat Rovira i Virgili. Les seves línies d’investigació se centren en la revolució de 1936, amb una especial atenció a les col·lectivitats agràries, així com en la crisi de la rereguarda republicana durant la Guerra Civil, una temàtica sobre la qual desenvolupa la seva recerca doctoral. Destaca el seu interès per la protesta pagesa, els moviments socials i les pautes de sociabilitat popular i de l’elit a la Catalunya rural durant el període contemporani, unes qüestions sobre les quals ha publicat en diverses revistes especialitzades i obres col·lectives. El 2016 va guanyar la tercera beca de recerca històrica Terra d’Ateneus i és coautor d’El Sindicat Agrícola de Sant Isidre, 1917-2017. Cent anys de cooperació agrària a la Pobla de Mafumet (2017). Des del 2013, combina la tasca acadèmica amb l’activisme social en l’àmbit cultural com a president del Centre d’Estudis Selvatans i coordinador del butlletí de la mateixa entitat.

  • Ramon, Ricard

    Ricard Ramon és professor d’educació artística al Departament de Didàctica de l’Educació Física, Artística i Música i investigador a l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives a la Universitat de València. És membre del grup de recerca CREARI, i coordinador de la Unitat Mixta d’Investigació Efímere UV+UPV. Ha dirigit el projecte de recerca Identitart i participa en projectes de recerca d’àmbit estatal i europeu. És llicenciat en Història de l’Art i en Belles Arts i doctor en Art i Filosofia. Ha desenvolupat estades de recerca en centres i universitats de ciutats diverses, com ara la Corunya, Porto, Palerm, Lisboa, París i Roma, entre d’altres. Es defineix com a escriptor d’imatges i visualitats i creu en el valor de les arts per a construir coneixements complexos.

  • Rawicz, Piotr

    Piotr Rawicz neix a Ucraïna el 12 de juliol del 1919, un cop passada la guerra civil. Estudia dret i llengües orientals. El 1941, amb la invasió alemanya, fuig a Polònia. Amaga els seus orígens jueus, però és detingut per la Gestapo i deportat com a presoner polític a Auschwitz. Alliberat el maig del 1945, es casa, treballa de periodista i emigra a França el 1947. Reprèn els estudis i fa de corresponsal diplomàtic de diaris estrangers. La sang del cel, única novel·la seva, és escrita directament en francès.

    Piotr Rawicz se suïcida el maig del 1982, mesos després de la mort de la muller.

  • Rico Garcia, Antoni

    Antoni Rico i Garcia (Novelda, País Valencià) és llicenciat en Història Contemporània per la UA, en Antropologia Social i Cultural per la UB i doctor en Història per la UdG. En 2019 va presentar la seua tesi doctoral «La influència del pensament de Joan Fuster en les cultures polítiques dels Països Catalans (1960-1992)», dirigida per Ferran Archilés (UV) i tutoritzada per Àngel Duarte (UdG). Ha publicat articles en revistes com Afers, L’Espill, Eines, Índice Histórico Español, Revista del Vinalopó o Historia Actual online. És autor dels llibres Història de Novelda. El passat d’un poble (2011) i No tots els mals vénen d’Almansa. Una revisió crítica de la construcció dels Països Catalans (2013), i ha estat editor del llibre col·lectiu El pensament i l’acció. De Marx a Gramsci en Joan Fuster (2017). És professor de secundària i batxillerat i ha impartit classe a la Universitat Catalana d’Estiu.

  • Ripoll Domènech, Faust

    Faust Ripoll Domènech (Alcoi, 1964) és doctor en Filologia Catalana per la Universitat Jaume I de Castelló. Actualment treballa com a tècnic lingüístic a la Universitat d’Alacant, on fa tasques docents i de dinamització cultural. Ha publicat articles d’investigació sobre el valencianisme cultural en la revista Afers, així com treballs sobre el món cultural de la postguerra als Països Catalans als volums col·lectius Diaris i dietaris i Estudis de Llengua i Literatura Catalanes, entre d’altres. Aquest llibre, que és resultat de la tesi doctoral de l’autor, va obtenir el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat Jaume I. Col·labora en L’Espill, Caràcters, El País, El Temps i Información. És membre del consell de redacció de L’Espill.

  • Rius, Mercè

    Mercè Rius es considera hereva de la tradició intel·lectual dels Països Catalans, la dels pensadors amants alhora del realisme i de l’estètica. És professora honorària de Filosofia de la UAB, després de més de tres dècades d’exercir-hi la docència. Entre els seus llibres destaquen
    T.W. Adorno. Del sufrimiento a la verdad (1984), Quatre essais sur Sartre (2010), El Pont de la Girada (2010), Contra filósofos. O ¿en qué se diferencia una mujer de un gato? (2014). A Matèria.
    El grau zero de la filosofia (2018) defensa un materialisme renovat amb vista als interrogants de la societat actual. També ha practicat el gènere del pamflet insurgent a Diguem-ne el nom sense por: independència (2013).

  • Rodríguez Branchat, Rosa

    Rosa Rodríguez Branchat (Barcelona, 1961) és llicenciada en història de l’art per la Universitat de Barcelona i doctora en ciències socials i humanitats per la Universitat de les Illes Balears. Viu a Eivissa des de 1982 i és autora de diversos llibres i articles sobre la història cultural d’Eivissa. Cal destacar-ne, entre d'altres, Avantguarda artística i societat a Eivissa (2003) i, juntament amb Joan Cerdà, La repressió franquista del moviment hippy a Formentera (1968-1970) (1999) i Ebusus, una entitat eivissenca durant el franquisme (2003).

  • Rodríguez Victoriano, José Manuel & Santos Ortega,...

    Rodríguez Victoriano, José Manuel & Santos Ortega, Antonio (coords.)
Mostrant 281 - 300 de 384 elements